Zoeken Annuleren
Volg ons nu ook!

TECHNASIUM

Technator Claudia Smits over het Technasium:
‘Aan de slag met echte praktijkopdrachten’

‘In deze lessen ga je in teams aan de gang met echte opdrachten uit het bedrijfsleven. Je neemt een kijkje bij een bedrijf, spreekt de opdrachtgever en levert een bijdrage aan het oplossen van een reëel probleem.
Leerlingen vinden dit vak leuk om verschillende redenen. Ze vinden het fijn om binnen de afwisselende projecten in vrijheid te werken aan een opdracht en daar zelf verantwoordelijk voor te zijn.

Andere leerlingen geven aan dat juist de vaardigheden die je leert een goede voorbereiding zijn op het vervolgonderwijs en het bedrijfsleven. En niet te vergeten: je komt in aanraking met allerlei technologieën; 3D-printen, programmeren, websites en het bouwen van apps.

Je maakt kennis met technologische beroepen en studies. De ene keer werk je bijvoorbeeld als voedseltechnoloog of sterrenkundige, de andere keer als architect of industrieel ontwerper. Banen in technologische sectoren zijn er nu en in de toekomst voldoende. Nu alleen nog ontdekken welk beroep bij jou past!’