Zoeken Annuleren
Volg ons nu ook!

Over onze school

RK Lycea

Onze school bestond in 2018 100 jaar. Op 8 september 1918 openden de RK Bossche Lycea in Den Bosch hun poorten: het Sint Janslyceum (jongens) en het Marialyceum (meisjes) in de Hinthamerstraat. De lycea werden opgericht door Ons Middelbaar Onderwijs voor de emancipatie van het katholieke Brabant. Met de Mammoetwet in 1968 werden op beide scholen zowel jongens als meisjes toegelaten. De snelle groei van het aantal leerlingen maakte het gebouw al snel te klein.

Jeroen Bosch College locatie Rompertsebaan 63

Op 20 februari 1974 werd, na een fusie van het Marialyceum en de Ignatiusmavo, het nieuwe schoolgebouw aan de Rompertsebaan geopend. De nieuwe naam werd Jeroen Bosch College, naar de schilder Jheronimus of Jeroen Bosch (1450-1516).

Op het Jeroen Bosch College leren en werken 915 leerlingen en 105 medewerkers. Ongeveer 80% van de leerlingen woont in de stad ’s-Hertogenbosch. De overige leerlingen komen vooral uit Rosmalen, Empel, Engelen, Kerkdriel, Ammerzoden en Hedel.

Toekomst op Groote Wielen en Rodenborch-College

Op 22 oktober 2019 is bekend gemaakt dat het bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs het voorgenomen besluit heeft genomen dat vanaf het schooljaar 2022-2023 het Jeroen Bosch College ophoudt te bestaan. De leerlingen kunnen vanaf dat moment hun schoolloopbaan voortzetten op de nieuwe school van het Rodenborch-College. Nieuws over de nieuwbouw lees je hier.

De huidige leerlingen blijven op het Jeroen Bosch College totdat de nieuwe school in 2022 gereed is. Achter de schermen werken docenten aan het nieuwe onderwijsconcept. Beide scholen zorgen voor een soepele overgang over drie jaar.

JBC: ruimte voor jou

Op het JBC krijg je de ruimte om te leren op een manier die bij jou past. Zo leer je meer en met meer plezier. De sfeer op onze school is goed. We hebben respect voor elkaar en helpen elkaar als dat nodig is. Onze leerlingbegeleiding is uitstekend.

Vacatures worden gepubliceerd via de website van Ons Middelbaar Onderwijs:

Op dit moment hebben we de volgende vacatures: